Statistika liecina, ka pagājušajā gadā 1,5 miljoniem cilvēku tika diagnosticēts vēzis.
Ir pienācis laiks, lai pārliecinātos, ka tavā ēdienkartē nav kancerogēnu ēdienu. Šajā rakstā mēs apkopojām kancerogēnus ēdienus, ar kuriem tu visticamāk saskaries ikdienā.
Konservēti tomāti
Lielākā daļa konservu bundžu ir izgatavotas izmantojot ķimikāliju – ‘’bisfenols-A’’ jeb BPA, kura ietekmē gēnus un smadzeņu darbību. Tāpēc lielākā daļa konservēto produktu tiek uzskatīta par vēzi izraisošiem, tomēr tomāti, sava augstā skābes satura dēļ, ir jo īpaši bīstami, jo saskarē ar bundžu, liek nonākt ķimikālijām pašos tomātos.
Gāzētie dzērieni
Gāzētie dzērieni, kas pilni ar rafinēto balto cukuru, ir viens no izplatītākajiem aptaukošanās un neveselības iemesliem. Pētījumā tika atklāts, ka cilvēkiem, kuri izdzēra vismaz vienu gāzētā dzēriena bundžu, bija lielāks risks saskarties ar trieku, nekā tiem, kuri gāzētos dzērienus nelietoja vispār.
Lasi arī: Viss, kas tev jāzina par katru zodiaka zīmi
Audzētavu laši
Laši, kuri audzēti nebrīvē un baroti ar nedabīgu ēdienu, satur krietni mazāk omega-3 taukskābes un ir pilni ar ķimikālijām, antibiotikām, pesticīdiem un citām kancerogēnām vielām. Tamdēļ, ka zivis tiek audzētas šauros apstākļos, tām ir 30 reizes vairāk jūras utis kā brīvdabas lašiem.
Apstrādāta gaļa
Visas apstrādātās gaļas,bez izņēmumiem – desas, hotdogi, bekons, satur lielu skaitu ķimikāliju un konservantu. Pētījumā tika atklāts, ka tiem cilvēkiem, kuri ēda 160 gramus vai vairāk apstrādātas gaļas dienā, priekšlaicīgas nāves risks palielinājās par 44 procentiem. Pretēji tiem cilvēkiem, kuri dienā ēda 20 un mazāk gramus apstrādātās gaļas.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk